Tarikan Krabi

Tarikan Krabi

Bahagian Krabi Krabi menawarkan senarai lengkap tempat paling menarik dan sering dikunjungi di wilayah Krabi. Ia mengandungi maklumat, termasuk pautan lokasi, di pantai terbaik Krabi, kuil-kuil Buddha unik, dan pulau-pulau yang indah, untuk menamakan beberapa.

Kepulauan Krabi

Di luar pantai Krabi, seseorang boleh meneroka pulau-pulau yang paling indah di Thailand, seperti pulau James Bond serta Koh Phi Phi Don dan Koh Phi Phi Leh yang terkenal kerana telah menjadi lokasi penggambaran filem The Beach dengan Leonardo DiCaprio yang dibintangi.

[smartslider3 slider=30]

Kuil Krabi

Wilayah Krabi mempunyai pelbagai kuil Buddha dan Cina yang unik. Laman web kami menawarkan penerangan terperinci tentang kuil-kuil suci yang paling indah dan kerap dilawati disertai dengan pautan lokasi.

[smartslider3 slider=31]

Pantai Krabi

Pantai terbaik Krabi akan menggembirakan pelancong yang paling menuntut dengan air laut zamrud, pasir putih, dan kawanan ikan berwarna-warni.

[smartslider3 slider=32]

Taman Negara Krabi

Kemuliaan taman-taman negara Krabi yang tiada tandingannya tidak akan meninggalkan hati yang tidak tersentuh. Pelancong akan mengagumi keindahan kolam zamrud dan kristal dan hutan bakau misteri. Seseorang boleh menyejukkan di sungai dan sungai yang jernih, rendam dan bersantai di mata air panas, atau mandi di air terjun.

[smartslider3 slider=33]

Krabi Berkayak

Berkayak adalah salah satu petualangan paling menarik di Krabi. Lompat dalam kayak dan nonton matahari terbenam di tengah-tengah tasik, mengadakan lawatan hutan bakau, atau belayar di sepanjang tebing hijau yang tidak dapat diakses mencapai tinggi di atas permukaan laut.

[smartslider3 slider=34]

Air Terjun Krabi, Tasik dan Sungai

Wilayah Krabi telah kaya dengan pelbagai jenis tasik dan sungai yang jernih. Pada hari yang cerah ketika suhu air laut melebihi 30 ° C, aliran awlays tetap sejuk dan menyegarkan. Mengagumi luas dan ketenangan tasik yang indah semasa jam matahari terbit dan matahari terbenam. Lereng bukit memberi perasaan yang tidak tertandingi ketenangan, pengasingan, dan perpaduan dengan alam semula jadi.

[smartslider3 slider=35]

Pasar Makanan & Pasaraya Krabi

Bagi mereka yang cuba bungkus cahaya, Thailand adalah pilihan terbaik. Di mana-mana di wilayah Krabi, pelancong akan mendapati banyak pasar tempatan yang menawarkan buah-buahan tropika dan makanan laut segar serta kedai runcit, termasuk pasar raya besar seperti BigC dan Tesco Lotus di mana, di atas produk makanan, seseorang boleh membeli kosmetik dan pakaian dan 7 / 11 minimarket di mana pelancong boleh membeli apa-apa yang mereka perlukan dengan segera. Pasar-pasar malam yang biasa diatur di Jalan Berjalan yang dikenali itu boleh ditemui di mana-mana bandar atau kampung di wilayah Krabi. Jika anda ingin mencuba makanan jalanan yang terkenal di Thailand dan membeli cenderahati, terus ke pasar malam.

[smartslider3 slider=36]